Salsa Verde

De Salsa Verde wordt gemaakt met Tomatillos.

De Tomatillo wordt ook wel groene tomaat of Mexicaanse aardkers genoemd. Dit is een vrucht met een zurige smaak, die te vergelijken is met een groene appel.

Ingrediënten:

6 Tomatillios

2 knoflook tenen

½ Jalapeno peper

1/2 klein gesneden ui

10 takjes Koriander, ook steeltjes gebruiken

½ theelepel zout

Evt een beetje water

Grill verwarmen

Tomatillos pellen, wassen, afdrogen en doorsnijden

Tomatillos op platte kant op bakplaat bekleed met aluminiumfolie plaatsen

knoflook plat slaan en toevoegen op de bakplaat

de Jalapeno ontdoen van het zaad en met de platte kant op de folie leggen

5 tot 7 min grillen tot deze zwart beginnen te worden, regelmatig checken.

15 minuten laten afkoelen

Snijd de ui klein en spoel ze onder de kraan. Snijd de Koriander grof en doe deze samen met de ui in de blender.

Als de gegrilde groenten zijn afgekoeld doe ook deze in de blender, voeg wat zout toe.

Afhankelijk van hoe vochtig de Salsa is kun je er water bij doen, maar soms is het al waterig genoeg.

Lekker dippen met Taco chips of bij Mexicaans eten

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *