De Salsa Verde wordt gemaakt met Tomatillos.
De Tomatillo wordt ook wel groene tomaat of Mexicaanse aardkers genoemd. Dit is een vrucht met een zurige smaak, die te vergelijken is met een groene appel.
Ingrediënten:
6 Tomatillios
2 knoflook tenen
½ Jalapeno peper
1/2 klein gesneden ui
10 takjes Koriander, ook steeltjes gebruiken
½ theelepel zout
Evt een beetje water
Grill verwarmen
Tomatillos pellen, wassen, afdrogen en doorsnijden
Tomatillos op platte kant op bakplaat bekleed met aluminiumfolie plaatsen
knoflook plat slaan en toevoegen op de bakplaat
de Jalapeno ontdoen van het zaad en met de platte kant op de folie leggen
5 tot 7 min grillen tot deze zwart beginnen te worden, regelmatig checken.
15 minuten laten afkoelen
Snijd de ui klein en spoel ze onder de kraan. Snijd de Koriander grof en doe deze samen met de ui in de blender.
Als de gegrilde groenten zijn afgekoeld doe ook deze in de blender, voeg wat zout toe.
Afhankelijk van hoe vochtig de Salsa is kun je er water bij doen, maar soms is het al waterig genoeg.
Lekker dippen met Taco chips of bij Mexicaans eten
Eet smakelijk!