Boerenkoolchips

Je hebt nodig:
250 gram verse boerenkool
1 à 2 eetlepels Olijfolie
1 theelepel soja saus 
(je kunt ook de soja saus weglaten en afwisselen met andere kruiden zoals peper, zout, paprikapoeder en / of knoflook)

Verwarm de oven voor op 150° C.
Was en droog de boerenkool in de sla centrifuge (of dep droog met een schone theedoek), verwijder de steeltjes en harde nerven en scheur de bladeren in grote stukken. 
Doe de boerenkool in een kom en mix de olijfolie en soja saus er door (of de andere kruiden die je hebt gekozen).
Leg de bladeren in een platte laag op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak ca. 15 minuten in de oven, totdat de boerenkoolchips krokant zijn. Het kan zijn dat sommige chips al krokant zijn en anderen niet. Verwijder dan de krokante chips van de bakplaat en laat de rest nog even een paar minuten in de oven bakken. De kool mag niet verkleuren, hou het dus even goed in de gaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *