Terugblik op 2020

Met het eind van het jaar 2020 in zicht, kijken wij even terug op gebeurtenissen van het afgelopen jaar in Buurtmoestuin De Groenste tuin. Ondanks de COVID19 periode was er ruimte genoeg om lekker door te werken op 1,5 meter afstand. De koffiepauzes en de lunches werden ook aangepast tot op 1,5 meter afstand.

Week in week uit werken de vrijwilligers hard in de tuin om alle gewassen met zorg, toewijding en liefde te laten groeien en verzorgen.

Het voorjaar en de zomer bleek ontzettend droog. Om alles goed te laten groeien in dit groeiseizoen hebben wij twee keer een pomp moeten huren om onze watertonnen te vullen. Ook moesten wij flink aanwezig zijn op de tuin om alles goed water te blijven geven.

De tuin heeft ons dit jaar veel aardbeien en bessen gegeven! Er werden veel aardbeien en bessen verkocht, en er is ook heerlijke jam gemaakt. Alles is schoon opgegaan.

Ook hebben wij mooie boeketten bloemen verkocht uit de prachtige, door onze vrijwilligster Nelleke aangelegde bloementuin.

De groenten hebben het ook heel erg goed gedaan. Er is veel verkocht waardoor wij het volgende zaai en oogstjaar weer verder kunnen gaan met het verbouwen van heerlijke groenten. Ook heeft een van onze vrijwilligers een stukje tuin ingericht als mooie Zen tuin.

Op 6 september hielden wij een zeer geslaagde en gezellige Open Dag in de tuin. Ook hier werd er rekening gehouden met 1,5 meter afstand en hielden wij persoonsregistratie zoals vereist. Luisterend naar de swingende muziek van ‘huisband’ Never2Late kon men allemaal lekkers proeven met producten vanuit de tuin.

Onze vrijwilligers Daan en Arjan hebben het hek rondom de tuin en de toegangshekken opgeknapt. Het tuinhuis is voorzien van een mooi likje groene verf door het mooie werk van onze vrijwilliger Alfred. Ook heeft Alfred 6 gratis perenboompjes opgehaald bij Staatsbosbeheer in Almere. Deze hebben nu een mooie plek gekregen in de buurtmoestuin.

Naderend het eind van het teeltseizoen werden de vrijwilligers opgeschrikt en verbijsterd door een inbraak. De tuin zelf is gelukkig ongeschonden gebleven, er zijn wel enkele waardevolle spullen meegenomen. Er werd een inzamelingsactie opgezet waarbij in no time bleek dat er heel veel lieve gulle gevers meeleefden met ons! Van de inzameling kunnen wij de gestolen spullen vervangen. Via deze weg nogmaals ontzettend bedankt voor jullie giften!

De tuin ligt er nu goed verzorgd bij om de winterperiode goed door te komen. Intussen zitten we niet stil, want we hebben voor 2021 weer allerlei nieuwe plannen. 

Wij heten u weer van harte welkom in de buurtmoestuin in 2021. Houdt u a.u.b. onze Facebookpagina in de gaten voor de openingstijden.

Rest ons nog om iedereen een fijne kerst te wensen, en een goede gezondheid voor 2021!

Namens alle vrijwilligers van Buurtmoestuin De Groenste Tuin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *