Klankschaal meditatie

Klankschaalmeditatie 10 september 2017

Zondag 10 september stond onze tuin in het teken van een klankschaalmeditatie. Cora de Jonge en Marion Weber kwamen naar onze tuin voor een klankschaalmeditatie. Een van de deelnemers was zo aardig om een verslagje te schrijven van deze mooie ervaring. Het weer zat niet direct mee. Het waaide en was best fris, zeker voor de tijd van het jaar.

Belevenis klankschaalmeditatie

Zondag 10 september hebben mijn man en ik een klankschaalmeditatie mogen beleven in de buurtmoestuin. Ik had een aankondiging gezien op Facebook en me meteen aangemeld. Ik houd van de klanken en dan nu op zo’n mooie locatie. Dat dachten meer mensen, want ik geloof dat we met een stuk of 20 deelnemers waren. Teveel voor de klaarstaande partytent, maar met een extra tent ernaast paste het precies. We hadden allemaal een matje en een deken en toen iedereen geïnstalleerd lag, klonken de eerste klanken. Ik was trouwens erg blij met mijn dekentje, want de wind was ook erg benieuwd wat er in de tent gebeurde…Klankschaalmeditatie 10 september 2017

De twee dames die de trommels, schalen en andere instrumenten bespeelden liepen rond door de tenten. Hierdoor kwamen sommige klanken en trillingen nog dieper binnen, zeker wanneer ze zo’n trillende schaal zachtjes tegen je been of buik hielden. Verder hadden ze nog een holle cactustak die gevuld was met steentjes, het bewegen hiermee gaf het geluid van kabbelend water. En een soort gevulde trommel die het geluid van een oceaan nabootste. Het is moeilijk om de klanken en geluiden te beschrijven, je moet het gewoon beleven ☺.Klankschaalmeditatie 10 september 2017

Samen afsluiten

De deelnemers hadden allemaal wat lekkers meegenomen om na afloop van te genieten. Wij hadden andere plannen, maar het zag er erg smakelijk en gezellig uit.

We hebben genoten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *