Zomerminestrone

Zomerminestrone

Ingrediënten:

–  3 uien gesnipperd.

–  2 geschrapte winterwortels ( in kleine blokjes )

–  4-5 stengels groenselderij /of bleekselderij  ( in kleine blokjes )

–  6 eetlepels olijfolie verhitten, uien, wortelen en de selderij ( 20 min op laag vuur fruiten )

In grote soeppan:

–  2 tenen knoflook fijngehakt fruiten

–  voeg hier bovenstaande groentemengsel toe

–  3 liter groentebouillon toevoegen:

–  2 ons sperziebonen in stukjes

–  1 courgette in blokjes

–  1 venkelknol in stukjes

–  3 tomaten, ontveld in blokjes

–  1 ons verse / of diepvriesdoperwten

–  1 ons kleine pastaschelpjes

–  2 eetlepels gehakte (platte) peterselie

–  1 ons geraspte Parmezaanse kaas

Variatie: vervang pastaschelpjes door rijst

I.p.v. sperziebonen: tuinbonen

I.p.v. doperwten: peultjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *