Zomerminestrone
Ingrediënten:
– 3 uien gesnipperd.
– 2 geschrapte winterwortels ( in kleine blokjes )
– 4-5 stengels groenselderij /of bleekselderij ( in kleine blokjes )
– 6 eetlepels olijfolie verhitten, uien, wortelen en de selderij ( 20 min op laag vuur fruiten )
In grote soeppan:
– 2 tenen knoflook fijngehakt fruiten
– voeg hier bovenstaande groentemengsel toe
– 3 liter groentebouillon toevoegen:
– 2 ons sperziebonen in stukjes
– 1 courgette in blokjes
– 1 venkelknol in stukjes
– 3 tomaten, ontveld in blokjes
– 1 ons verse / of diepvriesdoperwten
– 1 ons kleine pastaschelpjes
– 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie
– 1 ons geraspte Parmezaanse kaas
Variatie: vervang pastaschelpjes door rijst
I.p.v. sperziebonen: tuinbonen
I.p.v. doperwten: peultjes