Vernielingen op DeGroen(s)te Tuin

Vanochtend (1 april, geen grap!) las ik op Facebook een bericht van een buurtbewoner die mij schreef dat hij vannacht de politie heeft gebeld vanwege vreemde geluiden die hij hoorde bij de tuin. Een paar uur later werd ik door RTV-NH gebeld over vernielingen op onze tuin. Zo troffen wij de tuin vroeg in de middag aan. De politie is langs geweest en we hebben aangifte gedaan.

[foogallery id=”162″]

RTV-NH heeft bericht over de vernielingen op De Groen(s)te Tuin. Gelukkig is niet bijna onze hele tuin vernield door vandalen, maar de twee kassen die we gebruiken om in voor te zaaien en waar we de tomaten, paprika’s, pepers, aubergines en komkommers wilden laten groeien zijn wel stukgemaakt. In de grote kas is zelfs brandgesticht! Op de kleine kas hebben we pasgeleden nieuw plastic aangebracht; in dat nieuwe plastic zijn scheuren gemaakt en de deuren zijn ook vernield. Alle bakken met voorgekweekte groenten zijn omgegooid; een ruitje in het tuinhuisje is ingeslagen; de kast met potten omver geduwd en er zijn allerlei potten stukgegooid. We gaan een drukke periode tegemoet met het land dat klaargemaakt moet worden (bedden opschonen, compost aanbrengen, frezen) voor alle gewassen die we in de komende maanden gaan zaaien en planten. Nu moeten we ons dus ook nog gaan richten op het herstellen van de kassen en het opruimen van alle rotzooi. Gelukkig hebben we veel steunbetuigingen ontvangen op internet. Onze dank daarvoor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *