Op dichtbij.nl staat onderstaand artikel. Daar staat ook de foto die bij het artikel is gemaakt. De moeite waard om even te bekijken. En natuurlijk even te komen kijken aankomende zondag in de tuin!

Hopelijk zien we jullie zondag!

NIEUW-VENNEP – De biologische buurtmoestuin ‘De Groenste Tuin’ aan de Westelijke Hoofdweg 1301 in park Venneperhout houdt zondag 21 augustus van 12.00 tot 16.00 uur een Open Dag. Na initiatiefneemster Miriam Geurts is Gunilla Langereis de nieuwe beheerder en coördinator: ,,Wij hopen dat er veel belangstellenden komen kijken en willen ook graag dat die dan onze biologische producten echt willen kopen.”

Gunilla Langereis heeft een biologisch dynamische opleiding gevolgd aan de Warmonderhof in Dronte: ,,Ik ben in Hoofddorp geboren maar woon nu met mijn dochter van 4 jaar in Amstelveen en leef van een uitkering. In een zoektocht naar werk kwam ik op de vacaturesite van de Warmonderhof de advertentie tegen voor De Groenste Tuin. Het is fantastisch dit werk in de natuur te kunnen doen, maar het blijft natuurlijk vrijwilligerswerk. Het is een flinke tuin, daarom ben ik blij met de hulp voor het onderhoud van een twaalftal vrijwilligers.” Wel is het zo dat De Groenste Tuin geeft subsidie krijgt en nog geen echte sponsors gevonden heeft: ,,Wij kunnen draaien dankzij de verkoop van onze biologische producten die geteeld worden uit biologische zaden zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Dat wij daarbij soms last hebben van slakken en duiven is dan maar zo.” Langereis heeft grootse plannen maar geen geld, en eigenlijk te weinig vrijwilligers en vaste klanten: ,,Vandaar die Open Dag. Wij willen stap voor stap vooruit, willen graag uitbreiden met een onderkomen om er workshops te kunnen geven en bijvoorbeeld organisaties in de zorg een helpende hand te kunnen bieden in hun zoektocht naar dagbesteding. Maar voorlopig hebben wij niet eens stromend water en een aansluiting op het elektriciteitsnet.” De Open Dag valt ongeveer samen met de oprichting van Stichting De Groenste Tuin die 11 augustus 2015 ingeschreven werd.
Burendag 
Wie de prachtige tuin wil bekijken en bovendien belangstelling heeft voor bijvoorbeeld biologische courgettes, sla, spitskool, bonen, aardappelen, uien en sla is zondag hartelijk welkom: ,,En 25 september vieren wij Burendag.” Deze producten worden straks ook geleverd aan Bio-soep, een organisatie voor mensen met een beperking die in september van start gaat. Gunilla Langereis is blij met alle aandacht: ,,Binnenkort kunnen wij ook biologische pompoenen, boerenkool en spruitjes leveren. Voor de snijbloemen hebben wij Nelleke Slingerland die prachtige boeketten kan maken.” Het is een tuin voor de buurt, dus een prachtige mogelijkheid voor buurtbewoners om hun vrije tijd in de vrije natuur te kunnen doorbrengen. De Groenste Tuin is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.